Odprta akademija za inovativni turizem

Novice

Slovenija znova med finalisti za Nagrado za navdihujoče projekte podeželja 2021!

Slovenski projekt, ki je namenjen obnovi v naravnih ujmah poškodovanih gozdov in v katerem so glavni upravičenci do sredstev lastniki gozdov in Zavod za gozdove Slovenije, je bil izmed 125 prijavljenih projektov iz držav članic EU izbran v krog 20 finalistov evropskega natečaja Nagrade za navdihujoče projekte podeželja 2021 (Rural Inspiration Awards 2021).

Natečaj, že tretji po vrsti od leta 2019 dalje, organizira Evropska komisija v sodelovanju z Evropsko mrežo za razvoj podeželja (ENRD) in nacionalnimi mrežami za podeželje. Tokratne teme natečaja se obračajo v prihodnost, v duhu načrtovanja nove skupne kmetijske politike in dolgoročne vizije podeželskih območij. Slovenska mreža za podeželje je prijavila 8 kandidatov, največ, kolikor je bilo možno za vsako državo članico. Kandidat Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) je bil s projektom Obnova v naravnih ujmah poškodovanega gozda in izboljšanje sposobnosti gozdov za preživetje uvrščen v kategorijo Green Futures (prevedeno kot Zelena prihodnost).

Razglasitev zmagovalcev bo potekala preko spletnega dogodka v sklopu tedna podeželske vizije (Rural Vision Week). Svečana podelitev nagrad se bo začela ob 15. uri in bo potekala v živo preko spleta. Prenašala se bo neposredno preko Youtube kanala ENRD.

Glasujete lahko samo enkrat. Glasovanje poteče 24. 3. 2021 ob 23.59.

Opise vseh 20 finalistov najdete na tej povezavi.

 


‹ Nazaj