Odprta akademija za inovativni turizem

Novice

Strategija razvoja turizma v Mestni občini Novo mesto 2022 – 2030

Turistično ponudbo Novega mesta je bilo potrebno ustrezno povezati s turistično ponudbo drugih dolenjskih občin ter jo smiselno umestiti v regijsko in nacionalno turistično strategijo in ob enem zagotoviti prepoznavnost novomeških turističnih produktov ter njihovo promocijo. Zato Strategija razvoja turizma v MONM 2021-2030 upošteva nove okoliščine v lokalnem, nacionalnem in globalnem okolju, obenem pa svoje strateške cilje postavlja onkraj trenutnih omejitev v delovanju turistične panoge.

Mestna občina Novo mesto v strategiji razvoja turizma poudarja edinstvene in v slovenskem in svetovnem merilu izstopajoče atribute destinacije Novo mesto, ki na eni lokaciji združuje vse tisto, kar iščejo sodobni domači in tuji turisti. Obenem pa vključuje tudi ključne strateške usmeritve razvoja turizma v MONM, ki sledijo nacionalnim strateškim usmeritvam na področju turizma.

Vizija občinske strategije Novo mesto izpostavlja kot zgodovinsko mesto arheoloških zakladov, urbano mesto z živahnim kulturnim utripom in zeleno prestolnico slovenskega kolesarstva, ki gostoljubno vabi k aktivni sprostitvi ob reki Krki in med vinorodnimi griči.

Strategiji razvoja turizma v Mestni občini Novo mesto 2022 – 2030

 


‹ Nazaj