Odprta akademija za inovativni turizem

Novice

Poletje v Kočevskem rogu

To poletje v Kočevskem rogu odpirajo vrata za obiskovalce. Sklop dogodko se imenuje Poletje v Kočevskem rogu, ki ga pripravlja Občina Dolenjske Toplice v sodelovanju z nosilci dogodkov. Dogodki so namenjeni tistim obiskovalcem, ki si želijo spoznati izjemno naravno in kulturno dediščino, vključno s kraškimi jamami, drevesnimi velikani, zdravilnimi rastlinami ter sledmi izginulih kočevarskih vasi, ruševin parnih žag, ohranjenih partizanskih bolnic in Baze 20, ter različnimi spominskimi obeležji druge svetovne vojne.

Pripravili so raznolik program dogodkov, s katerim želijo pritegniti javnost, ki si želi spoznati in doživeti izbrane roške zgodbe ob terenskem vodenju poznavalcev. Nosilci dogodkov so društva, zavodi, posamezniki in ustanove, ki tu živijo, delajo, raziskujejo roško naravo in sledi preteklosti ali pa iščejo mir ter ustvarjalne in rekreativne potenciale. Večina dogodkov se izvaja v občutljivem naravnem okolju, zato jih načrtujemo v manjših skupinah, kot so vodeni sprehodi, pohodi, predstavitve in delavnice.

Cilj je zagotoviti čim manjši vpliv na okolje ter hkrati omogočiti obiskovalcem, da se približajo in doživijo naravo na pristen način.

Več informacij: https://www.visitdolenjska.eu/poletje-v-kocevskem-rogu-2023.html

Program dogajanja: https://www.dolenjske-toplice.si/DownloadFile?id=582227


‹ Nazaj